همه چیز درباره ی چای سبز

نحوه استفاده : به صورت دم کرده مصرف میگردد
خواص : چای سبز خطر مرگ قلبی را کاهش می‌دهد
چای سبز خطر مرگ در اثر بیماری قلبی را بیش از بیست و پنج درصد کاهش می‌دهد.
از فواید بسیار چای سبز صحبت های زیادی می شود و حتی چای را بهترین نوشیدنی پس از آب می دانند . چای محتوی میزان کمی از رنگدانه ها ، مثل کافئین و ... است .
چای سیاه و چای سبز هر دو از گیاه واحدی به دست می آیند.
تفاوت در این است که برای تهیه چای سبز برگها را بخار داده ، گرد می کنند و سپس آنرا خشک می نمایند . ولی برای تهیه چای سیاه برگها ، خشک شده ، تخمیر شده،در برخی اوقات مواد و رنگهای شیمیائی به آن اضافه میگردد و برشته می شود یعنی فرآیند بیشتری به روی چای صورت می گیرد.
هم چای سیاه و هم چای سبز دارای رنگدانه هایی می باشند که اثر کاهش ابتلا به سرطان های مختلف در آنها دیده شده است . زمانی که چای با غلظتی مناسب دم بکشد ، تنها محتوی نیمی از کافئین یک فنجان قهوه است . با اینحال چای بدون کافئین هم وجود دارد .
ترکیب شیمیایی برگ چای
مواد متشکله برگ چای عبارتند از مواد سلولزی ، مواد صمغی ، دکسترین ، پکتین ، مواد چربی ، مواد مومی ، نشاسته ، قند ، اسید گالیک ، اسید اگزالیک ، کورستین ، مواد پروتئینی ، الیاف ، مواد معدنی ، تانن ، کافئین یا تئین ، ترکیبات معطر و بالاخره دیاستاز.
مصرف دم‌کردهٔ چای باعث تسریع حرکات تنفسی، سرعت در گردش خون، رفع خواب‌آلودگی، احساس تجدید نیرو، تقویت نیروی فکری، گوارش بهتر غذا و تعریق می‌شود از اینرو چای را هنگام خستگی، ضعف عصبی، میگرن، بیماری‌های قلبی و آسم می‌توان تجویز نمود.
در پژوهشهای امروزه مشخص شده چای ممکن است در کاهش خطر برخی بیماریهای مزمن عمده مثل سکته، حمله قلبی و بعضی سرطانها مفید باشد،
نوشیدن چای می‌تواند از پوسیدگی دندانها جلوگیری کند؛ اینها اخبار بسیار خوبی برای مردم تمام دنیاست چون چای پس از آب پر مصرفترین نوشیدنی در دنیاست .
مصرف چای تأمین کننده رنگدانه هایی است که شما به طریق دیگر دریافت نمی کنید، پس با مصرف متعادل این نوشیدنی مفید زمینه های سلامتی را درخود فراهم آورید .
صرفنظر از آب، چای پرمصرف ترین نوشیدنی در جهان است و هرساله سه میلیارد کیلوگرم چای در جهان تولید می‌شود.
بررسی‌های آماری نشان می‌دهد در حدود 80 درصد مردم ژاپن چای سبز می‌نوشند به طوری که بیش از نیمی از آنها روزانه سه فنجان یا بیشتر از آن مصرف می کنند.
پژوهشگران همچنین از این مطالعات دریافتند فواید چای سبز ظاهرا برای زنان بیشتر بود.
زنانی که روزانه پنج فنجان یا بیشتر چای سبز می‌نوشیدند در مقایسه با کسانی که یک فنجان یا کمتر مصرف می کردند 31 درصد کمتر باخطر مرگ در اثر بیماری قلبی روبرو بودند.
چای سبز طول عمر را می‌افزاید
نتایج یک بررسی جدید در ژاپن نشان می‌دهد که اگر به طور مرتب چای سبز بنوشید، احتمال مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی- عروقی 25 درصد کاهش‌ پیدا می‌کند.
تجزیه و تحلیل اطلاعات ثبت شده نشان داد که افرادی که روزانه پنج فنجان یا بیشتر چای سبز می‌نوشیدند نسبت به افرادی که چای سبز نمی‌نوشیدند، 16 درصد کمتر در معرض مرگ به هر علت بودند. هنگامی که مرگ به علت بیماری قلبی در نظر گرفته می‌شد، نوشیدن چای سبز 26 درصد خطر مرگ را کاهش می‌داد، اما در مورد مرگ ناشی از سرطان نوشیدن چای سبز تاثیری نداشت.
منبع : کتب طب سنتی
توضیحات :

 

 

 

سلامت:معجزه سبز
فرناز قماشچی
چای رایج‌ترین نوشیدنی در بین خانواده‌های ایرانی است. معمولا در تمام مراسم‌ها از این نوشیدنی به عنوان یک وسیله پذیرایی از مهمان استفاده می‌شود. البته مصرف چای سبز در تعداد انگشت شماری از خانواده‌های ایرانی رایج است، اما این اطمینان وجود دارد که افراد با آگاهی از فواید این چای بیشتر به سمت مصرف این نوشیدنی باارزش جذب می‌شوند‌.
گیاه چای در آب‌وهوای گرم رشد می‌کند. برای تولید چای معمولا برگ‌های کوچک‌تر و جوان‌تر انتخاب می‌شوند. در مجموع 3 نوع چای وجود دارد: چای سیاه،‌چای سبز و چای اولانگ (نوعی چای چینی.)مزیت چای سبز بر چای‌های دیگر این است که کمتر تحت تاثیر فرآیند قرار گرفته و ترکیبات موجود در آن پایدار باقی مانده است. چای سبز ضدسرطان و آنتی‌اکسیدان است.
این خصوصیات مربوط به ماده‌ای به نام کاتچین است که فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن بسیار بالا بوده و نسبت به آنتی‌اکسیدان‌های معروفی چون ویتامین‌های C وE بسیار قوی‌تر عمل می‌کند. نوشیدن چای سبز می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف را کاهش دهد، از بیماری‌های ساده باکتریایی گرفته تا بیماری‌های مزمنی چون بیماری‌های قلبی، سکته، سرطان، دهانی دندانی، و استئوپرز.

جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی
همچنین مصرف چای سبز می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری کند. مصرف روزانه 5 فنجان یا بیشتر از این چای می‌تواند تا 61 درصد از بروز بیماری‌های قلبی بکاهد. وجود رادیکال‌های آزاد در سرخرگ می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های قلبی عروقی شود. در حالی‌که کاتچین موجود در چای سبز قادر است از پوشش درونی سرخرگ در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و به این وسیله از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری کند. در ژاپن با وجود اینکه استعمال سیگار بسیار رایج و معمول است اما کم‌ترین آمار بیماری‌های قلبی در آنها گزارش شده است.
همچنین از آنجائی‌که چای سبز موجب کاهش کلسترول بد)LDL(، تری‌گلیسیرید و فیبرینوژن (پروتئینی در خون که در شکل‌گیری لخته خون نقش دارد.) می‌شود، به این وسیله قادر است آرترواسکلروز (سخت شدن سرخرگ‌ها) را مهار کند.

کاهش تری‌گلیسیرید
کاتچین موجود در چای سبز،‌فعالیت آنزیم لیپاز(آنزیم مسئول هضم چربی‌ها) پانکراس (لوزالمعده) را مهار می‌کند. در نتیجه، شکسته شدن چربی و تبدیل آن به اجزای قابل جذب با سرعت بسیار کمی صورت می‌گیرد. با توجه به اینکه افزایش تری‌گلیسیرید خون بعد از مصرف هر وعده غذایی یک ریسک فاکتور در بروز بیماری‌های قلبی است، مصرف یک فنجان چای سبز در بین وعده‌های غذایی روشی مناسب در کاهش تری‌گلیسیرید خون است.

ضدانعقاد
چای سبز منجر به رقیق شدن خون شده و از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند. با مصرف گوشت و روغن‌های غیر اشباع گیاهی مثل روغن ذرت و سویا،‌ترکیباتی در بدن ایجاد می‌شود که منجر به ایجاد پلاک‌های خونی می‌شود. در حالی که با مصرف چای سبز می‌توان از ایجاد لخته‌های خونی جلوگیری کرد.
نکته دیگر این است که معمولا بعد از حمله قلبی،‌ پروتئین‌هایی در بدن تولید می‌شود که منجر به مرگ سلولی می‌شوند. در حالی که کاتچین موجود در چای سبز فعالیت این پروتئین را بلوکه و متوقف کرده و به این وسیله سکته‌های مغزی و قلبی را به حداقل رسانده و سرعت بهبود را افزایش می‌دهد.

کاهنده فشارخون
مصرف نیم تا 5/2 فنجان چای سبز در روز احتمال بروز پرفشاری خون را تا 64 درصد کاهش می‌دهد. در حالی‌که مصرف بیش از 5/2 فنجان در روز،‌از بروز این بیماری تا 56 درصد می‌کاهد. بنابراین روزانه مصرف‌4 فنجان چای سبز توصیه می‌شود.

جلوگیری از دیابت
معمولا با افزایش سن، قندخون هم کم‌کم بالا می‌رود،‌خصوصا اگر به رژیم غذایی خود توجه کافی نداشته باشیم، وزن به مرور زمان بالا رفته و به دنبال آن احتمال بروز دیابت نوع 2 هم افزایش می‌یابد. مصرف روزانه 5 فنجان چای سبز می‌تواند از بروز دیابت جلوگیری کند. چای سبز قادر است از عوارض ناشی از دیابت همچون آب مروارید و بیماری‌های کلیوی هم به طرز معجزه‌آسایی جلوگیری کند. اما چای سبز چطور قادر به کاهش قندخون است؟ به نظر می‌رسد، ‌اصلی‌ترین مکانیسم، ‌مهار کردن فعالیت آنزیم آمیلاز بزاق و روده (آنزیم مسئول هضم نشاسته) است. با مهار شدن فعالیت این آنزیم،‌نشاسته با سرعت بسیار آهسته‌ای می‌شکند و در نتیجه قندخون با سرعت کمی بالا می‌رود. مصرف چای به همراه یک وعده غذایی سرشار از کربوهیدارت منجر به کاهش سرعت رها شدن گلوکز و کاهش جذب آن می‌شود و به این وسیله از ترشح انسولین جلوگیری می‌کند.
همچنین چای سبز قادر است جذب روده‌ای گلوکز و چربی را کاهش دهد و به این وسیله منجر به کاهش وزن در فرد می‌شود. وزن افرادی که چای سبز مصرف می‌کنند 01 تا 81 درصد کمتر از افرادی است که چای سبز مصرف نمی‌کنند.

دیگر فواید
چای سبز قادر است از بروز سرطان جلوگیری کند. میزان شیوع سرطان‌هایی چون؛ پستان،‌ کولون، ‌پوست، پانکراس و معده در بین افرادی که چای سبز می‌نوشند، بسیار کمتر است. در ژاپن با وجود بالاترین آمار در استعمال سیگار کمترین مقدار سرطان ریه در آنها مشاهده شده است. مطالعات حاکی از آن است که مصرف بیشتر چای سبز با کاهش بروز سرطان سینه ارتباط دارد. چای سبز همچنین قادر است کبد را سم‌زدایی کرده و از تجمع چربی در کبد جلوگیری کند. چای سبز نقص و کمبود استروژن را در دوران یائسگی جبران کرده و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. در نهایت اینکه چای سبز منجر به ایجاد آرامش روح و روان شما می‌شود و در نتیجه مصرف عصرانه آن برای رفع خستگی توصیه می‌شود.
برای تازه و معطرماندن چای سبز بهتر است آن را در ظرفی تیره ریخته و در کابینتی به دور از نور و رطوبت قرار دهید. برای هر نفر یک قاشق مرباخوری چای سبز را در قوری ریخته و به ازای هر قاشق یک لیوان آب با دمای 08 درجه (از آب جوش کمی خنک‌تر) به آن اضافه کرده در قوری را گذاشته و پس از 6 تا 7 دقیقه می‌توانید آن را مصرف کنید. یادآوری این نکته ضروری است که چای سبز مانند چای سیاه احتیاجی به دم کردن ندارد.

 

مردم چین از دیرباز چای سبز را به عنوان یک نوشیدنی دارویی مصرف کرده و می کنند و به دلیل اهمیت ویژه این گیاه، اصول خاصی نیز برای تهیه آن دارند. به تازگی علاوه بر مردم چین، چای سبز در بسیاری از کشورهای جهان طرفداران فراوانی یافته است.
دلیل اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورها با خواص درمانی این نوع نوشیدنی است. هرچند در مواردی توصیه و پیشنهاد مردم به یکدیگر عامل اصلی مصرف برخی مواد غذایی یا نوشیدنی ها است، اما در مورد چای سبز علاوه بر توصیه دهان به دهان، پژوهشگران نیز خواص دارویی آن را تایید کرده اند. نوشیدن روزانه ۳ تا ۴ فنجان چای سبز، مانع از ابتلا به بسیاری از بیماری ها می شود. پژوهشگران ۲۵ مورد را به عنوان دلایل اصلی مصرف چای سبز می دانند که با آن آشنا می شویم.
▪ چای سبز و سرطان؛
نوشیدن چای سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می دانند، چرا که میزان آنتی اکسیدان های موجود در آن ۱۰۰ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین C و ۲۵ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین E است. (توجه کنیم که ویتامین C و E به عنوان دو آنتی اکسیدان مهم مطرح هستند). به این ترتیب با نوشیدن چای سبز و دریافت آنتی اکسیدان، بدن در مقابل ابتلا به سرطان مصون می شود.
▪ چای سبز و بیماری های قلبی؛
با مصرف چای سبز کلسترول خون به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. به این ترتیب می توان با نوشیدن چای سبز میزان کلسترول خون، یکی از شاخص های مهم ابتلا به بیماری های قلبی، را کاهش داد. پژوهشگران معتقدند حتی پس از سکته قلبی نیز نوشیدن چای سبز باعث ترمیم سلول های آسیب دیده رگ ها و قلب شده و روند ترمیم سلول ها را تسریع می کند. نوشیدن روزانه حداقل ۳ فنجان چای سبز به بیماران قلبی توصیه می شود.
▪ چای سبز و جوانی؛
چای سبز را به عنوان داروی ضدپیری (Anti - Aging) می شناسند. دلیل اصلی آن وجود میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان به ویژه آنتی اکسیدان های موثر در حفظ شادابی و جوانی موجود در چای سبز است. آنتی اکسیدان ها یکی از شاخص ترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلول های بدن، با به تعویق انداختن شروع روند پیری سلول ها هستند.
▪ کاهش وزن و چای سبز؛
با نوشیدن چای سبز، متابولیسم (سوخت و ساز) چربی های بدن تسریع می شود و به این ترتیب چربی اضافی در بدن ذخیره نمی شود. پژوهش ها نشان می دهد نوشیدن روزانه سه فنجان چای سبز می تواند تا ۷۰ کالری انرژی، ناشی از سوخت چربی ها ایجاد کند.
پوست و چای سبز؛ آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز، سلول های پوست را در مقابل آسیب ها به ویژه رادیکال های آزاد، یکی از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی و آسیب به پوست، محافظت می کند. به این ترتیب چای سبز مانع از بروز سرطان، افتادگی و چروک خوردن پوست به ویژه پوست صورت می شود.
▪ چای سبز و ورم مفاصل؛
پژوهشگران چای سبز را به عنوان دارویی برای کاهش خطر ابتلا به ورم مفاصل، ناشی از روماتیسم معرفی می کنند. این تاثیر با توقف فعالیت آنزیم های تخریب کننده و تحلیل برنده غضروف مفاصل ایجاد می شود.
▪ استخوان ها و چای سبز؛
درصد بالای فلوراید چای سبز، عمده ترین دلیل تاثیر مثبت آن بر استخوان ها است. به این ترتیب درصد بالای فلوراید در چای سبز می تواند استخوان ها و دندان ها را در مقابل آسیب به ویژه پوسیدگی و پوکی محافظت کند.
▪ کلسترول و چای سبز؛
یکی دیگر از اثرات مثبت چای سبز، کاهش قابل توجه میزان کلسترول خون است. به ویژه آنکه چای سبز باعث کاهش میزان کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول خوب می شود. این تاثیر نه تنها میزان کلسترول بدن را در حد متعادل نگه داشته و میزان کلسترول خوب را افزایش می دهد، بلکه مانع از بروز سکته قلبی و سایر بیماری های قلبی - عروقی می شود.
▪ ذخیره گلوکز و چای سبز؛
چای سبز مانع از ذخیره گلوکز در سلول های چربی می شود. به این ترتیب می توان از نوشیدن چای سبز، کنترل میزان مصرف کربوهیدرات ها (قندها) و ورزش مداوم، به عنوان مثلثی برای حفظ سلامتی و تناسب اندام ها نام برد.
▪ رژیم غذایی و چای سبز؛
با نوشیدن چای سبز میزان متابولیسم چربی ها و هیدرات کربن افزایش می یابد. به این ترتیب میزان قند خون و چربی ها همواره در حد متعادلی خواهد بود. تعادل این دو شاخص بدن را با ازدیاد یا کمبود چربی و هیدرات کربن روبه رو نمی کند.
▪ آلزایمر و چای سبز؛
چای سبز فعالیت سلول های مغز به ویژه بخش های مربوط به حافظه را تقویت و تحریک می کند. از طرفی چای سبز باعث کاهش میزان «استیل کولین» در سلول های مغز و با این حرکت مانع از تخریب سلول های مغز و بروز بیماری آلزایمر می شود.
▪ پارکینسون و چای سبز؛
آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز مانع از تخریب سلول های مغز، که عامل اصلی بروز بیماری پارکینسون است، می شوند. به عبارتی آنتی اکسیدان های چای سبز با به تعویق انداختن قرار گرفتن سلول های مغز در فاز پیری و فرسودگی مانع از ابتلا به پارکینسون می شوند.
▪ بیماری های کبدی و چای سبز؛
نوشیدن چای سبز باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد ایجاد شده توسط چربی های موجود در کبد می شود. این عملکرد مثبت، مانع از بروز بیماری های کبدی به ویژه سرطان کبد می شود.
▪ فشار خون و چای سبز؛
می دانیم که یکی از مهم ترین علل بروز فشار خون بالا، تغییر در ساختار دیواره سرخرگ ها است. چای سبز با کنترل عملکرد و محافظت از ساختار دیواره رگ ها، مانع از بروز فشار خون بالا می شود.
▪ مسمومیت غذایی و چای سبز؛
کاتچین موجود در چای سبز باعث از بین بردن باکتری های مولد مسمومیت غذایی یا سم تولید شده توسط این باکتری ها می شود.
▪ چای سبز و قند خون؛
با افزایش سن میزان قند خون بالا می رود اما پلی فنل ها و پلی ساکاریدهای موجود در چای سبز باعث کاهش قند خون می شود. اگرچه برخی پژوهشگران نوشیدن چای سبز را به افراد مسن توصیه می کنند اما برخی دیگر معتقدند نوشیدن چای سبز در جوانی باعث کنترل میزان قند خون، پیش از رسیدن به سن کهولت می شود.
▪ سیستم ایمنی و چای سبز؛
ویتامین Cموجود در چای سبز با تقویت سیستم ایمنی بدن، بدن را در مقابل بیماری های مختلف به ویژه بیماری های فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا در زمستان، اسهال و استفراغ در فصل تابستان و حساسیت های فصل پاییز، مقاوم می کند. در چین باستان برای افرادی که دائماً بیمار بودند، چای سبز تجویز می کردند.
▪ آسم و چای سبز؛
تئوفیلین موجود در چای سبز در حکم داروی مخدری است که باعث آرامش و رفع التهاب و حساسیت دستگاه تنفس (بافت های آسیب دیده) می شود. از این رو نوشیدن چای سبز برای افراد مبتلا به آسم یا افرادی که به دلیل مشاغل ویژه یی که دارند (مثل کارگران کارخانه های سیمان) یا در مناطق خاصی زندگی می کنند (ساکنان مناطق سردسیر) توصیه می شود.
▪ چای سبز و تورم و عفونت گوش؛
نوشیدن چای سبز نه تنها گوش را در برابر عفونت و تورم محافظت می کند، بلکه در صورت بروز این مشکل، نم دار کردن پارچه تمیزی با چای سبز و سپس تمیز کردن گوش با آن می تواند تا حدی از تورم و عفونت بکاهد.
▪ تبخال و چای سبز؛
تبخال مشکلی است که عاملی ویروسی دارد اما با چای سبز می توان بهبود آن را تسریع کرد. به این ترتیب که اگر محل مورد نظر را با چای سبز مرطوب کرده و صبر کنیم تا خشک شود و این عمل را سه بار در روز تکرار کنیم، روند بهبودی و رفع محل زخم تسریع می شود.
▪ چای سبز و مشکلات دهان و دندان؛
چای سبز بسیاری از عوامل بیماری زا که بر سلامت دهان و دندان تاثیر منفی دارد را از بین می برد. به این ترتیب می توان نوشیدن چای سبز را مکملی برای سلامت دهان و دندان دانست. علاوه بر این چای سبز با از بین بردن باکتری های نامناسب محوطه دهان، بوی بد دهان و تنفس بد بو را نیز مرتفع می کند. در چین باستان از چای سبز به عنوان داروی خوشبوکننده دهان، پیش از حضور در مراسم رسمی و میهمانی ها استفاده می کردند.
▪ استرس و چای سبز؛
ترکیبی موسوم به «ال تیانین» موجود در چای سبز که نوعی اسید آمینه است، خاصیت آرام بخشی داشته و می تواند حالت تنش، افسردگی و استرس و هیجان را از بین ببرد.
▪ حساسیت و چای سبز؛
اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) ترکیب ضدحساسیتی است که به وفور در چای سبز وجود دارد. این ترکیب با تاثیر بر سیستم ایمنی بدن، بدن را در مقابل حساسیت ها مقاوم می کند.
▪ ایدز و چای سبز؛
پژوهشگران ژاپنی با بررسی ترکیبات موجود در چای سبز دریافتند ترکیب اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) با عملکردی عایق مانند مانع از اتصال ویروس HIV روی سلول های سیستم ایمنی بدن و ایجاد ضعف در سیستم ایمنی بدن می شوند. به عبارتی نوشیدن چای سبز را می توان به عنوان عامل مکملی برای جلوگیری از ابتلا به ایدز (AIDS) با عایق کردن سلول های سیستم ایمنی بدن دانست.
در نهایت اینکه به دلیل خواص فراوان چای سبز، اکنون آن را در بسیاری از کشورهای جهان، نه به عنوان یک نوشیدنی که به عنوان یک داروی گیاهی شناخته و نوشیدن روزانه آن را توصیه می کنند.

 

 

 

چای سبز

چای سبز حاوی آنتی اکسیدانها- پلی فنول ها- تنین و همچنین شامل انواع وسیعی از

ویتامین ها  و مواد معدنی است.

پلی فنول ها : گروهی از فیتو کمیکال ها هستند که در چای سبز به وفور یافت  

می شوند و دارای خاصیت ضد سرطان و سبب پیشگیری از بروز بیماری های قلبی

  ی شوند. طعم تلخ چای سبز به وجودپلی فنول ها نسبت داده شده است.

کاتکین ها:از دسته پلی فنول ها هستند در چای سبز کاتکین ( کاتچین ها ) به مقدار

 قابل  ملاحظه یافت می شوند  . انواع آن شامل :

اپی کاتچین* اپی گالوکاتچین* اپی کاتچین گالات و

 اپی گالوکاتچین گالات .

۵۰-۱۰% کاتچین کل در چای سبز را اپی گالوکاتچین گالات تشکیل میدهد که خاصیت

 آنتی  اکسیدانی آن نسبت  به بقیه انواع کاتچین بیشتر است. همچنین خاصیت آنتی

اکسیدانی آن نسبت به ویتامین ای  و سی ۱۰۰-۲۵ برابر بیشتر است.

یک فنجانچای سبز به میزان ۴۰-۱۰ میلی گرم از پلی فنول ها را تامین کرده و

همچنین همین  میزان چای فعالیت آنتی اکسیدانی اش نسبت به میزان یک سروینگ از

 بروکلی* هویج *اسفناج  و توت فرنگی خیلی بیشتر است.

تنین : تنها آمینو اسیدی که در چای سبز یافت می شود تنین است که دارای اثر آرام

بخش می باشد.در چای سبز تنین(دارای خاصیت ضد استرس و همچنین کنترل کننده

 کورتیزول می باشد.)

به کاتچین(دارای اثرات آنتی اکسیدانی )  تبدیل می شود. انتظار می رود که ۴-۳ فنجان

 چای سبز حاوی ۲۰۰-۱۰۰ میلی گرم تنین باشد.

 

اثرات سودمند

ترکیبات تشکیل دهنده چای سبز

۱.کاهش وقوع سرطان
۲. کاهش تومور
۳.کاهش وقوع جهش
۴.کاهش اکسیداسیون
۵.کاهش کلسترول خون
۶.جلوگیری از افزایش فشارخون
۷.جلوگیری از افزایش قند خون
۸.جلوگیری از بوی بد دهان
۹.نابودی باکتریها
۱۰.نابودی ویروس آنفولانزا

کاتچین ( ترکیب اصلی )

مانع خستگی و کسالت و سبب افزایش بیداری در شخص . دارای خاصیت دیورتیک ( افزایش ادرار )

کافئین

پیشگیری از وقوع استرس
پیشگیری از آنفولانزا

ویتامین سی

کمک به متابولیسم کربوهیدرات

ویتامین های گروه ب

کاهش فشارخون

r-Amino Butyric Acid
(GABA)

تقویت دیواره رگ های خون
جلوگیری از بوی بد دهان

فلاونوئیدها

کاهش قند خون

پلی ساکاریدها

خاصیت آنتی اکسیدانی

ویتامین ای

دهنده طعم مطلوب به چای سبز

تنین ( نوعی آمینواسید)

خواندن این مطالب را نیز توصیه میکنیم :

طبخ مرغ بدون پوست خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می‌دهد منتشر شده توسط admin در تاریخ November 28th, 2006

مجله "‪ Metabolism ‪and "Nutrition: رعایت رژیم غذایی کم کربوهیدارت در مبتلایان به دیابت نوع دوم که اضافه وزن دارند در کنترل قند و وزن بدن آنها تاثیر ماندگاری دارد. منتشر شده توسط admin در تاریخ June 27th, 2006

خواص درمانی عسل ( مرجع کامل اطلاعات ) منتشر شده توسط admin در تاریخ November 14th, 2005

"فست فودها" ، زمینه ساز دیابت هستند منتشر شده توسط admin در تاریخ July 28th, 2006

3 عامل اصلی بروز بیماری‌های غیر‌واگیر در کشور ایران ، شامل استعمال دخانیات، تغذیه نامناسب و پائین بودن میزان تحرک بدنی است منتشر شده توسط admin در تاریخ June 17th, 2008

‪ ۴۷/۳درصد افراد ‪ ۱۵تا ‪ ۶۴ساله استان قزوین دچار اضافه وزن و چاقی هستند که به تفکیک ‪ ۳۸درصد مردان و ‪ ۵۶/۷درصد زنان استان دچار این عارضه هستند. منتشر شده توسط admin در تاریخ April 7th, 2008

health day، : نحوه متابولیزم کافئین در بدن افراد با هم فرق دارد منتشر شده توسط admin در تاریخ April 3rd, 2006

مادرانی که افکار و احساسات مثبت تری دارند غذاهای سالم تری به کودکان خود می دهند منتشر شده توسط admin در تاریخ April 12th, 2009

مجله ‪ diabetes care: تغذیه با شیر مادر از چاقی کودکان "مادران دیابتی " جلوگیری می کند منتشر شده توسط admin در تاریخ May 17th, 2006

مجله ‪Pediatrics : افزایش خطر شکستگی استخوان در کودکانی که اضافه وزن دارند منتشر شده توسط admin در تاریخ June 13th, 2006

مجله لانست : 'رژیم غذایی اتکینز خطرناک است' منتشر شده توسط admin در تاریخ March 20th, 2006

مروری بسیار مختصر بر خواص کاکائو منتشر شده توسط admin در تاریخ March 7th, 2008

مردان آلمانی چاق ترین مردان اروپایی هستند. ( ۴۸ درصد مردان آلمانی چاق هستند و ۱۵ درصد از کودکان 3 تا ۱۷ ساله در آلمان اضافه وزن دارند. ) منتشر شده توسط admin در تاریخ March 21st, 2007

مشخصات یک برنامه خوب غذایی چیست ؟ منتشر شده توسط admin در تاریخ July 7th, 2006

مصرف روغن ماهی تا ‪ ۴۱درصد مرگ ناگهانی را کاهش می‌دهد منتشر شده توسط admin در تاریخ May 13th, 2006

 

 

تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن مرتب چای سبز می تواند در پیشگیری و درمان بیماریهای ناعلاجی مثل سرطان بسیار موثر باشد.

پیشگیری و درمان سرطان
چای سبز حاوی مواد ترکیبی بنام فیتوکمیکال و پولیفنول است که این ترکیب ها نوعی آنتی اکسیدان (Antioxidant) محسوب می شوند. آنتی اکسیدان قابلیت مبارزه با سلولهای سرطانی را داراست.

این ترکیب می تواند از رشد سلولها و تومورهای سرطانی جلوگیری کند. تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد که افرادی که روزانه چای سبز می نوشند خطر ابتلا به سرطان خود را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهند. همچنین اشخاص مبتلا به سرطان هایی نظیر، سرطان خون، ریه، معده، سینه و روده که چای سبز می نوشند در درمان بیماری خود کمک عمده ای می کنند.

به افراد سرطانی البته نوشیدن دو یا سه فنجان چای سبز در روز پشنهاد می شود.

بیماری های قلبی
یکی از عوامل اصلی امراض و حمله هاب قلبی، وجود کلسترول بالا در خون انسان است. چای سبز علاوه بر ویتامینهای A و C خود، باعث کاهش کلسترول در خون نیز می گردد که این موضوع خطر احتمال حمله قلبی و امراضی از این دسته را پایین می آورد.

استحکام دندانها
این نوع چای حاوی ماده ای بنام فلورین (flourine) نیز است. فلورین سبب می شود تا ساختار داخلی دندانها محکم شود و از پوکی و کرم خوردگی آنها جلوگیری می کند.

آرامبخشو زد استرس
این نوشیدنی گیاهی نوعی آرام بخش نیز محسوب می آید. با نوشیدن این چای سیستم عصبی بدن شما مقاومتر شده، آرامش اعصاب و دوری از فشارهای عصبی را برای شما به ارمغان می آورد. از آنجایی که بسیاری از بیماریها ارتباط مستقیم با استرس و سیستم عصبی دارند، نوشیدن این چای را می توان به نوعی داروی تمام بیماریها نام برد.

فواید دیگر
از فواید دیگر چای سبز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بالا بردن قدرت فکری و قابلیت تمرکز بهتر
- پیشگیری از امراضی مثل آلزهایمر
- درمان آماس مفاصل
- درمان و پیشگیری از بیماری MS
- کاهش وزن در افراد چاق

 

 

 

به گزارش خبرگزاری مهر، ترکیب شیمیایی "اپیگالوکاتکین گالات" (EGCG) ماده ای است که در چای سبز یافت می شود.
به تازگی دانشمندان کلینیک مایو موفق شدند از این ترکیب شیمیایی در درمان بالینی گروهی از بیماران متاثر از لوکمی لنفاتیک مزمن استفاده کنند و به نتایج مثبتی دست یابند.

نتایج این آزمایشات که در "ژورنال سرطان شناسی بالینی" منتشر شده است نشان می دهد که در این بیماران که مصرف EGCG از راه دهان در دوز بالا (با مصرف دو گرم دوبار در روز) تجویز شده بود، تعداد لنفوسیتها به یک سوم کاهش یافت.

پیش از این، محققان کلینیک مایو در آزمایشات نابودی سلولهای سرطانی در شیشه و در مدل حیوانی با استفاده از این ماده به نتایج چشمگیری دست یافته بودند.

در آزمایش بالینی که روی 33 بیمار انجام شد 8 دوز متفاوت از این داروی خوراکی تجویز شد و سرانجام مشخص شد که دوز دو هزار میلی گرم دوبار در روز بیشترین میزان کاهش تعداد لنفوسیتها را نشان می دهد.

لوکمی لنفاتیک مزمن (LLC) یکی از اشکال بسیار شایع لوکمی (سرطان خون) است که درحال حاضر درمان مناسبی برای آن در دسترس نیست.

 

 

 

ایران صدا: چای سبز خطر مرگ در اثر بیماری قلبی را بیش از بیست و پنج درصد کاهش می‌دهد.
از فواید بسیار چای سبز صحبت های زیادی می شود و حتی چای را بهترین نوشیدنی پس از آب می دانند. چای محتوی میزان کمی از رنگدانه ها، مثل کافئین و ... است.

چای رایج‌ترین نوشیدنی در بین خانواده‌های ایرانی است. معمولا در تمام مراسم‌ها از این نوشیدنی به عنوان یک وسیله پذیرایی از مهمان استفاده می‌شود. البته مصرف چای سبز در تعداد انگشت شماری از خانواده‌های ایرانی رایج است، اما این اطمینان وجود دارد که افراد با آگاهی از فواید این چای بیشتر به سمت مصرف این نوشیدنی باارزش جذب می‌شوند‌.
گیاه چای در آب‌وهوای گرم رشد می‌کند. برای تولید چای معمولا برگ‌های کوچک‌تر و جوان‌تر انتخاب می‌شوند. در مجموع 3نوع چای وجود دارد: چای سیاه،‌ چای سبز و چای اولانگ (نوعی چای چینی.) مزیت چای سبز بر چای‌های دیگر این است که کمتر تحت تاثیر فرآیند قرار گرفته و ترکیبات موجود در آن پایدار باقی مانده است. چای سبز ضدسرطان و آنتی‌اکسیدان است.
این خصوصیات مربوط به ماده‌ای به نام کاتچین است که فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن بسیار بالا بوده و نسبت به آنتی‌اکسیدان‌های معروفی چون ویتامین‌های C وE بسیار قوی‌تر عمل می‌کند. نوشیدن چای سبز می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف را کاهش دهد، از بیماری‌های ساده باکتریایی گرفته تا بیماری‌های مزمنی

/ 0 نظر / 77 بازدید